Recent Comments
    Aneka Resep

    Resep: Sedap Stick Nasi Tomat Keju

    By
    on
    December 17, 2019

    Stick Nasi Tomat Keju. Haiii semuanya, Ketemu lagi di channel NINTA KITCHEN Kali ini aku pengen buat Potato Cheese Stick. Sebelumnya sempat gagal karena kebanyakan kentang dan. Alhamdulillah, seneng bgt membuatnya karena begitu mudah😊.

    Stick Nasi Tomat Keju Ok, nak masak nasi tomato kena ada bahan-bahan. Assalamualaikum teman-teman dan bunda sekalian, kali ini saya ingin membagikan tips modifikasi membuat potato cheese stik, stik kentang keju kekinian. Nasi tomato ni salah satu nasi kegemaran anak saya sebab nasi ni ada warna. Kamu dapat memasak Stick Nasi Tomat Keju menggunakan 10 bahan dan 5 langkah. Berikut cara kamu memasak itu.

    Bahan bahan dari Stick Nasi Tomat Keju

    1. Kamu memerlukan 1 mangku kecil nasi.
    2. Persiapkan 1,2 tomat (saya 3 yg uk kecil tp merah).
    3. Bahan 100 gr terigu.
    4. Bahan 70 gr tepung beras.
    5. Kamu memerlukan 20 gr tapioka.
    6. Kamu memerlukan 1/2 sdt BP.
    7. Persiapkan 1/2 sdt garam.
    8. Bahan 1 sdt kaldu.
    9. Bahan Sejumput merica bubuk.
    10. Kamu memerlukan Minyak utk menggoreng.

    Nasi tomato ni selalunya sedap di makan dengan ayam masak merah dan juga acar mentah. Kalau nak buat ayam masak merah yang mudah boleh tengok resepinya kat sini. "Alahai , rasa teringin pulak nak makan nasi tomato. Agak-agak kalau buat sendiri susah tak?". Asyik makan nasi biasa je, sesekali teringin juga tekak ni nak makan nasi tomato kan?

    Stick Nasi Tomat Keju Cara membuat

    1. Blender nasi dengan tomat, dan parut.
    2. Masukkan tepung, aduk kondisi adonan agak kental ya biar tdk hancur ketika d goreng.
    3. Masukkan dalam pipinh bag.
    4. Semprot adonan dalam minyak panas tp stlh panas api d kecilkan ya. Goreng hingga kecoklatan, angkat dan tiriskan.
    5. Enak di makan selagi hangat.

    Oleskan pasta tomat pada puff pastry sampai rata. Tutup lapisan tadi dengan selembar puff pastry. Nasi tomato is often paired with ayam masak merah." "Nasi tomato – rice cooked with tomato sauce or paste, milk, dried spices, and a sautéed rempah base of garlic, onions, ginger. In a pan, melt the butter and saute aniseed, cinnamon stick, cloves, garlic and. Set nasi tomato sebagai menu utama, seingat ida masa tu ida buat lauk ayam masak merah, dalca daging dan acar masak.terkezuutt giler sbb ramai sgt kwn hubby yg datang.sampai tak muat rumah hhuuuu.

    TAGS
    RELATED POSTS

    LEAVE A COMMENT